Турција извезува лосос во 30 земји во светот

62

Извозот на лосос од Турција е зголемен за 76% во количина и 63% во паричен износ во првите два месеци од оваа година споредба со истиот период лани, покажуваат официјалните податоци.

Во овие два месеци, од Турција се извезени 7.376 тони лосос во 30 земји во светот.

Русија, Германија и Виетнам се најголеми увозници на лосос од Турција.

Фото: Pexels