Турски електричен автомобил помина 2.500 километри за само 17 долари

20

1

Електричен автомобил направен во Турција помина 2.500 километри низ шест градови, за само 17 долари.

2

Автомобилот Т-1 е го развија академци и студенти од Универзитетот во Истанбул и може да помине 500 километри со само четири часа полнење, пишува Хуријет.

3

Автомобилот тежи 500 килограми и може да развие брзина до 130 километри на час.