УБС: Загуба поголема од очекуваната

11

UBS во вторникот објави поголема од очекуваната нето загуба во третиот квартал од 785 милиони долари, бидејќи работи на интегрирање на Credit Suisse.
Аналитичарите анкетирани од Ројтерс предвидоа дека швајцарскиот банкарски гигант ќе оствари квартална нето загуба од 444 милиони долари во анкетата составена од компанијата.

Загубата беше предизвикана од 2 милијарди долари во трошоци поврзани со интеграцијата на Credit Suisse, при што банката објави основна оперативна добивка пред оданочување од 844 милиони долари.