Укината обврската за поседување сертификат при влез во државата

43

Владата на денешната седница ја усвои препораката на Комисијата за заразни болести за укинување на обврската за поседување сертификат за вакцинација или за прележан Ковид-19, како за негативни ПЦР и антиген тестови за сите домашни и странски државјани при влез во нашата држава.

-На денешната седница ја усвоивме препораката на Комисијата за заразни болести за укинување на обврската за поседување сертификат за вакцинација, сертификат за прележан Covid 19, негативни ПЦР и антиген тестови за сите домашни и странски државјани при влез во нашата држава.Во врска со оваа одлука ја укинавме и мерката за домашна изолација на сопствен трошок во период од 7 дена при влез во државата без горенаведените документи објава на својот фејсбук-профил заменик на претседател на Владата и министер за политички систем и односи меѓу заедниците Артан Груби.