Ултра луксузниот дом на Селин Дион вреден 72 милиони долари

32

Популарната пејачка Селин Дион и нејзиниот маж Рене Анжелил го продаваат својот дом кој се наоѓа на островот Јупитер на Флорида за неверојатни 72 милиони долари.

Celine-Dion-house-Jupiter-Island-2-600x389

Лукзузниот имот кој е во Бахамски стил вклучува една главна куќа и пет павилјони, како и гостинска куќа со осум спални соби.

Имотот исто така вклучува и игралиште за тенис со терени за голф, куќа со базен, куќа до плажа со мансарда за спиење и соба за масажа.

Грандиозниот дом има три базени, едниот е на крајот на имотот до океанот, а вториот и третиот, кои се наоѓаат на самиот влез, се поврзани меѓусебе и надополнети со воден парк, две тобогана, мост под кој поминува вештачка река, како и забавен дел за игри на вода.

Celine-Dion-house-Jupiter-Island-4-600x397Celine-Dion-house-Jupiter-Island-5-600x379 Celine-Dion-house-Jupiter-Island-6-600x394 Celine-Dion-house-Jupiter-Island-7-600x397 Celine-Dion-house-Jupiter-Island-8-600x361 Celine-Dion-house-Jupiter-Island-9-600x397 Celine-Dion-house-Jupiter-Island-10-600x356 Celine-Dion-house-Jupiter-Island-11-600x397 Celine-Dion-house-Jupiter-Island-12-600x400 Celine-Dion-house-Jupiter-Island-600x819