Уништувачките бури да се именуваат по оние што ги негираат климатските промени

23

reklama

Маркетинг агенцијата Barton F. Graf 9000 од Њујорк се обиде да го сврти вниманието на јавноста врз проблемот со климатските промени, со тоа што им помогна на активистите на групата 350 Action изработувајќи го ова провокативно видео. Од 1954 година па наваму, Светската метеоролошка организација ги именува екстремните бури по луѓе. Но, групата активисти сега има предлог за нов систем на именување – на бурите да им се даваат имиња по оние што ги негираат климатските промени.