Уште еден технолошки гигант вградува NFT во своите производи

147

Очигледно сакајќи да нè воведе во светот во кој луѓето гордо ги прикажуваат своите незаменливи токени (NFT) на нивните паметни ТВ екрани, Samsung објави дека неговата ТВ линија за 2022 година ќе вклучува вградена поддршка за пребарување, купување и прикажување NFT содржина.

Samsung го опиша ова како „првиот светски NFT пребарувач и пазарен агрегатор на ТВ екраните“. Платформата, која ќе биде достапна на моделите на Samsung MicroLed, Neo QLED и The Frame, им овозможува на корисниците да пребаруваат и купуваат NFT директно од нивните сетови.

Платформата презема NFT од неколку пазари, така што корисниците можат да ја прелистуваат уметноста и да видат други релевантни детали, кој го создал делото или релевантни метаподатоци на блокчејнот. Користејќи ја технологијата за паметна калибрација, пазарот NFT е дизајниран за интуитивно прилагодување на поставките на екранот на телевизорот за да одговараат на претходно поставените вредности на создавачот на даден NFT.

Според Samsung, повеќе детали за NFT платформата ќе бидат достапни во следните неколку недели, бидејќи ќе започнат со испорака на овие уреди.