Уште една земја продава национална авиокомпанија

13

Индија објави продажба на државен удел во националниот авиопревозник Air India.

Во минатогодишниот прв обид, државата не успеа да привлече понудувачи.

Владата во Њу Делхи објави повик за доставување првични изјави за интерес за авиокомпанијата, која лета домашни и меѓународни летови и собра огромни загуби во текот на изминатата деценија, пренесува AP.

Фото: Pexels