(Видео) Amazon отвори продавница во која се користи современа технологија

38

Амазон ја отвори својата прва продавница за облека во Глендејл, Калифорнија. Купувачите ќе можат да купат и машка и женска облека, обувки и додатоци.

Продавницата, која првпат беше објавена од Амазон во јануари, користи некои нови технологии кои не можат да се најдат меѓу продавачите на традиционална облека, пишува Чикаго Хералд.

Како што претходно објави Insider, Amazon Style многу ќе се потпира на технологијата. Клиентите можат да ја користат апликацијата Amazon Shopping за да испраќаат предмети што им се допаѓаат во соблекувалната.

Во собите, клиентите можат да го допрат екранот на допир за да пребаруваат и оценат ставки. Тие исто така можат да го користат екранот за да бараат дополнителни големини и стилови, а работниците во Амазон стил доставуваат предмети во собата.

Додека ја обиколуваат продавницата, клиентите можат да го скенираат QR-кодот на артиклот за да видат повеќе детали за него, како што се други големини, бои и оценки на клиентите. Апликацијата, исто така, им овозможува на клиентите да испраќаат предмети до бројачот за преземање, со што се елиминира потребата да се шетаат низ продавницата.

Продавницата нуди брендови од Calvin Klein, преку Lacoste, до Levi’s. Компанијата соопшти дека цените на артиклите ќе варираат од попристапни до оние од повисока класа.