Видео: Како изгледа најдобриот ресторан во светот

36

Како изгледа најдобриот ресторан во светот и што е потребно за да го направите ресторанот најдобар. Вкусна храна, незаборавен амбиент, пријателски персонал или беспрекорна услуга?

Ресторанот Koral, во рамките на луксузниот хотел Apurva Kempinski во Нуса Дуа, е фантастичен пример и со право е прогласен за најсовршениот ресторан во светот, соред Traveler’s Choice Awards 2021.

Ресторанот  ја стекнал својата титула благодарение на уникатниот ентериер – се наоѓа во аквариумски простор.

Аквариумот е одличен начин за одмор, дава можност за уживање во водниот свет, а не треба да нуркате во водите што го опкружуваат Бали.

Внатрешноста на ресторанот е луксузна со многу природна светлина.

Фото: Facebook