Видео: Маск претстави нов автономен дрон брод на компанијата SpaceX

18

Првиот човек на компанијата SpaceX, Илон Маск преку Twitter го претстави новиот автономен дрон брод.

Дрон бродот е наречен A Shortfall оf Gravitas или скратено ASOG, а минатиот петок е објавен првиот тест.

Ќе се користи за мисиите на Falcon 9 и Falcon Heavy ракетите, кои ќе се лансираат од Вселенскиот центар Kennedy и Вселенската станица Cape Canaveral на Флорида.

Фото: YouTube Printscreen