ВИДЕО – Русите го “оживеаа“ автомобилскиот бренд Волга

859

Русија повторно го лансира Волга, бренд чие лого краси три нови автомобили.

Работата е, сепак, што не е сè како што изгледа: деловите на овие три автомобили се произведени во Кина, а тие се склопуваат само во Русија. Единственото нешто што ги разликува од нивните колеги во Кина е логото и предната табла.

На изложбата наречена „Дигитална индустрија на Русија“ неодамна беше претставена нова серија автомобили „Волга“, но дури и самиот премиер на Русија накратко се збуни дека тоа не се 100% руски возила и побара „барем воланот“ да бидат домашно произведени.

Автомобилите на Волга се всушност „дупликати“ на модели произведени од кинескиот бренд Changan. Тука е седанот Volga C40 (Changan Raeton Plus), потоа кросоверот Volga K30 (Changan Oshan X5 Plus) и Volga K40 (Changan Uni-Z).

Перформансите се исти во сите три модели: 1,5-литарски мотор кој испорачува 188 КС, со седумстепен автоматски менувач.