(ВИДЕО) Саудиска Арабија има нова инвестиција која се граничи со реалноста: Еве како изгледа брод за крстарење кој може да собере 50.000 патници

541

Саудиската компанија за развој на недвижнини Al-Othaim Investment најави нов проект за изградба на брод за крстарење кој треба да биде град во град.
Проектот наречен „Сала за крстарење Ал-Отаим“ ќе биде изграден на вкупна површина од 77.000 метри квадратни и ќе вклучува трговски центар, 276 станбени единици, 16 луксузни апартмани и области за забава.

Планираниот хотел на бродот ќе содржи 120 соби и 156 апартмани и деловни простории на шест ката.

На тој брод ќе бидат вработени 4.000 млади мажи и жени од Саудиска Арабија, соопштија од компанијата.

Исто така, се предвидува дека новиот развој значително ќе придонесе за одржлив развој, постигнување на целите на Визија 2030 и зајакнување на позицијата на Саудиска Арабија како водечки глобален инвестициски центар.

Кога станува збор за капацитетот, беше најавено дека овој вид на крстарење ќе може да прими до 50.000 патници и 25.000 автомобили.