Виетнам ќе го добие највисокиот облакодер

3

HIGH760731_930513Vincom Landmark 81 дизајниран од британската компанија Atkins се очекува да достигне висина од 460 метри. Зданието ќе биде сместено во Хо Ши Мин, најголемиот град во Виетнам, а се очекува да биде комплетирано во 2017 година.

Зградата ќе се состои од 81 кат и ќе вклучува шопинг центар, хотел и станбен простор, а ќе зафаќа површина од 241.000 метри квадратни.

Моментално највисок облакодер во Виетнам е Bitexco Financial Tower со своите 68 ката, изграден во 2010 година.

20150308-vincom-A0-board-5hinh-anh-toa-nha-landmark-81-cao-nhat-viet-namv05-Vincomvinhomes-central-park-mail-mall