Викендов почнува летното сметање на времето

32

Летното сметање на времето во 2020 година започнува на 29-ти март во два часот по полноќ, така што со поместување за еден час нанапред времето во два часот ќе се смета како три часот.

Одлуката за денот и моментот на воведувањето и денот и моментот на завршувањето на летното сметање на времето во 2020 година е објавена во Службен весник на Република Северна Македонија„ број 77 од 26.03.2020 година.

Фото: Pixabay