Во април: Годишен раст од 3,6% на вкупните депозити и од 10% на вкупната кредитна поддршка

16

На годишна основа, вкупните депозити бележат раст од 3,6%, во поголем дел заради зголемените депозити на секторот домаќинства. 

На годишна основа, вкупните кредити се зголемени за 10%, како резултат на растот на кредитите кај двата сектора, кој е поизразен кај корпоративниот сектор.

Најновото соопштение за монетарните движења е достапно на линкот.