Во изминатото деноноќие произведени се 10.432 MWh електрична енергија

12
АД ЕСМ на 30.04.2023 година произведe 10.432 MWh електрична енергија, која е намената за домаќинствата и малите потрошувачи, како и потребите за дополнителни снабдувања за училишта и други витални државни субјекти.
Во Термоелектраните произведени се 8.596 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 1.836 MWh.
Во изминатото деноноќие преку ЕСМ Продажба набавени се 1.600 MWh електрична енергија.