Во изминатото деноноќие произведени се 14.814 MWh електрична енергија

35
АД ЕСМ на 23.02.2023 година произведe 14.814 MWh електрична енергија, која е намената за домаќинствата и малите потрошувачи, како и потребите за дополнителни снабдувања за училишта, прехранбена индустрија и други витални државни субјекти.
Во Термоелектраните произведени се 11.644 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 3.170 MWh.