Во изминатото деноноќие произведени се 15.451 MWh електрична енергија

11
АД ЕСМ на 01.03.2023 година произведe 15.451 MWh електрична енергија, која е намената за домаќинствата и малите потрошувачи, како и потребите за дополнителни снабдувања за училишта, прехранбена индустрија и други витални државни субјекти.
Во Термоелектраните произведени се 11.380 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 4.071 MWh.