Во изминатото деноноќие произведени се 15.637 MWh електрична енергија

12
АД ЕСМ на 07.03.2023 година произведe 15.637 MWh електрична енергија, која е намената за домаќинствата и малите потрошувачи, како и потребите за дополнителни снабдувања за училишта, прехранбена индустрија и други витални државни субјекти.
Во Термоелектраните произведени се 11.831 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 3.806 MWh.