Во изминатото деноноќие произведени се 20.047 MWh електрична енергија

18
АД ЕСМ на 13.02.2023 година произведe 20.047 MWh електрична енергија, која е намената за домаќинствата и малите потрошувачи, како и потребите за дополнителни снабдувања за училишта, прехранбена индустрија и други витални државни субјекти.
Во Термоелектраните произведени се 15.937 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 4.110 MWh.