Во изминатото деноноќие произведени се 20.588 MWh електрична енергија

24
АД ЕСМ на 10.02.2023 година произведe 20.588 MWh електрична енергија, која е намената за домаќинствата и малите потрошувачи, како и потребите за дополнителни снабдувања за училишта, прехранбена индустрија и други витални држави субјекти.
Во Термоелектраните произведени се 15.904 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 4.684 MWh.