Во изминатото деноноќие произведени се 20.862 MWh електрична енергија

24

АД ЕСМ на 07.02.2023 година произведе 20.862 MWh електрична енергија, која е намената за домаќинствата и малите потрошувачи, како и потребите за дополнителни снабдувања за училишта, прехранбената индустрија и други витални државни субјекти.

Во Термоелектраните произведени се 11.692 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 9.170 MWh.