Во изминатото деноноќие произведени се 21.178 MWh електрична енергија

21
АД ЕСМ на 08.02.2023 година произведe 21.178 MWh електрична енергија, која е намената за домаќинствата и малите потрошувачи, како и потребите за дополнителни снабдувања за училишта, прехранбена индустрија и други витални државни субјекти.
Во Термоелектраните произведени се 12.211 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 8.967 MWh.