Во јуни 90 земји ќе учествуваат на економскиот форум во Русија

48

Од 15 до 18 јуни годинава во Санкт Петербург ќе се одржи 25-тиот меѓународен економски форум во Санкт Петербург (SPIEF).

Претставници на повеќе од 90 земји го потврдија своето учество на 25-от меѓународен економски форум во Санкт Петербург (СПИЕФ), кој ќе се одржи во средината на јуни, соопшти Фондацијата Росконгрес, организатор на настанот.

„Важно е да се создадат поволни услови за реализација на заеднички проекти и да се обезбеди поддршка за иницијативите на деловната заедница. Спротивно на одредени околности, повеќе од 90 земји го потврдија своето учество во SPIEF 2022. Бројките се навистина импресивни“, рече рускиот соработник на претседателот, Антон Кобјаков.