Volvo воведува современа софтверска надградба (ВИДЕО)

20

Новите модели на автомобили на Volvo сега се достапни со можност за ажурирање софтвер преку воздух (OTA – Over-The-Air), клучна технологија за исполнување на амбицијата на Volvo Cars да ги направи автомобилите на клиентите подобри и да ја зајакне својата позиција како еден од лидерите во индустријата, достигнувајќи до повеќе од 190.000 клиенти на 34 пазари ширум светот.

Клиентите на премиум брендот ќе ги видат нивните инфозабавни системи ажурирани на најновата верзија на Android Automotive OS, Android ™ 11 со ажурирањето OTA, кое ќе биде објавено оваа недела. Тие ќе имаат пристап и до нови апликации на Google Play, вклучително и навигација.

Инфозабавниот систем на Volvo Cars е развиен во соработка со Google и на клиентите на Volvo им овозможува кориснички интерфејс, неспоредливо поврзување и пристап до добро познати апликации и услуги.

Новите ажурирања ги подобруваат функциите за управување со енергијата, кои помагаат да се одржуваат соодветни температури на батеријата и во студените и топлите денови, со што се зголемува опсегот на возење и се намалува времето на полнење.

„Со тоа што им дозволуваме на сите модели на Volvo да добиваат ажурирања преку воздух, правиме значителен напредок кон нашата амбиција да ги правиме автомобилите на нашите клиенти подобри секој ден“, рече Хенрик Грин, главен директор за производи на Volvo.