Вториот саем на вино „Винска визија Отворен Балкан“ ќе се одржи од 16 до 19 ноември во Белград

60

Вториот меѓународен саем за вино „Винска визија Отворен Балкан“ ќе се одржи од 16 до 19 ноември на Саемот во Белград,

Саемот ќе се одржи под покровителство на Владата на Република Србија, Северна Македонија и Албанија, а како дел од иницијативата „Отворен Балкан“ и во текот на четирите дена на Wine Vision, Белград ќе собере повеќе од 600 изложувачи од бројни винарии, дестилерии, гастрономски компании од повеќе од 28 земји, што е двојно повеќе изложувачи од минатата година.

Како што е наведено, половина од излагачите ќе бидат од земјите членки на Отворен Балкан и тоа 260 од Србија, 74 од Северна Македонија и 21 од Албанија, а оваа година на саемот се приклучија и производители од целиот свет.