WhatsApp воведува одлична нова опција за оние кои се откажуваат од Android

24

Покрај долгоочекуваната опција за мигрирање разговори помеѓу Android и iOS, WhatsApp ќе добие и нов систем за проверка на сметката во два чекора.

WhatsApp наскоро би можел да претстави две многу барани функции. Првата ќе ги израдува сопствениците на iPhone кои до неодамна користеа само Android и имаат потешкотии да го префрлат WhatsApp на друг оперативен систем. Според соопштението на WABetaInfo, во најновата бета верзија на апликацијата за iOS, можно е да се префрли историјата на разговори од Android на iOS. Откривањето на новата функција се надоврзува на гласините што кружат од септември минатата година.

Сликите споделени од WABetaInfo сугерираат дека апликацијата ќе побара ваша дозвола пред да ги префрли разговорите. Од претходно знаеме и дека апликацијата „Move to iOS“ на Apple ќе треба да се користи за целосно префрлување.

Друга статија објавена од страна на страницата за време на викендот споменува дека WhatsApp работи и на проверка во два чекора за своите интернет и компјутерски апликации. Ако компанијата навистина ја објави оваа алатка, можно е корисниците да можат да ги заштитат своите сметки со лозинка, што значи дека кога ќе пристапите на WhatsApp преку компјутерска апликација или прелистувач мора да се внесе лозинката и шестцифрениот пин што WhatsApp го испраќа на вашиот телефон. Создадена е комплицирана безбедносна мерка за заштита на вашата сметка од напади при промена на SIM-картичката.

Единственото нешто што се уште е неизвесно е на кој датум компанијата точно планира да ги објави овие карактеристики. Еден месец пред да дојде опцијата за миграција на уредите Samsung, менаџерот на WhatsApp, Вил Кеткарт, рече, потсетува Engadget, дека таа ќе дојде и на iOS.