Wizz Air предвидува нормализација на воздушниот сообраќај на крајот на летото

11

Унгарската нискобуџетна авиокомпанија Wizz Air предвидува дека воздушниот сообраќај може да се нормализира на крајот на летото.

Од Wizz Air сметаат дека темпото на закрепнување на патувањата ќе се забрза бидејќи националните програми за вакцинација напредуваат на нивните клучни пазари, вклучително Унгарија, Велика Британија, Полска и Италија.

Британската влада ги разочара авиокомпаниите и потрошувачите минатиот петок кога не соопшти кога може да се започне повторно патувањето и кои земји ќе бидат на зелената листа на дестинации со низок ризик.

Фото: Pixabay