YAZIO – популарен бројач на калории што помага при здраво слабеење

10

Прекумерната тежина е чума на модерното време, па не е изненадување што многумина бараат различни начини за слабеење на здрав начин. Иако концептот за здраво слабеење е прилично едноставен – треба да постигнете и одржувате калориски дефицит за да изгубите тежина – многумина едноставно не успеваат.

За среќа, постои технологија која може да помогне во тоа, а еден добар пример е YAZIO. Станува збор за апликација која е позната како еден од најдобрите бројачи на калории, но која всушност нуди четири основни функционалности, а се започнува со бројачот на калории.

Покрај тоа што нуди голема база на податоци за храна и можност за внесување со скенирање на бар-кодови, има и следење колку вода се пиело во текот на денот, низа анализи и совети и многу информации за самата храна. Бројачот на калории го следи делот кој помага да се организира слабеење со пост со неколку веќе признати стратегии, но и некои други начини на слабеење (OMAD).

Секако, апликациите од овој тип кои се специјализирани за постигнување здрава тежина би биле бескорисни без рецепти за вкусни и здрави оброци, а YAZIO нуди нешто повеќе од илјада и пол. Планерот за оброци оди рака под рака со ова, па можете да најдете околу триесет различни менија во апликацијата со јадења прилагодени на вашата лична цел, а можно е да креирате и свои менија.

Сето ова е достапно во бесплатната верзија, а доколку сакате да добиете повеќе опции како опција за поврзување со паметни нараквици, дополнителна анализа и попрецизно следење на напредокот, тогаш треба да одлучите да платите претплата за Pro изданието за кое треба да плаќаат околу 26,5 евра годишно или доживотно 172 евра (еднократно).