YouTube го блокираше пристапот до каналите со линкови до руски медиуми

27

Платформата YouTube, која е во сопственост на компанијата Google, го блокира пристапот до каналите со линкови до руски медиуми кои ги смета за државни, повикувајќи се на политика за насилни настани.

„Нашите упатства за заедницата забрануваат содржина што негира, минимизира или тривијализира добро документирани насилни настани и ја отстрануваме содржината за руската инвазија во Украина што ја прекршува оваа политика“, информира платформата.