За љубителите на добро еспресо

27

luksuz-fancy-dizajn-espreso (1)

Италијанскиот дизајнер Паоло Мастроџузепе ја комбинира својата уметност со механички инженеринг и резултатот е еден совршено функционален апарат за еспресо наречен Espresso Veloce Titanio, пишува Business24.

Она што е интересно кај овој апарат е неговата сличност со моторот на Формула 1 – Grand Prix, а истиот го има во V8, V10 и V12 верзија, но во многу ограничена бројка. Купувачите на апаратот можат сами да избираат боја, а во комбинација доаѓаат црвена, сина, портокалова, сива, златна и црна.

Апаратот за еспресо е изработен од не’рѓосувачки челик и титаниум, а покрај вкусното кафе со беспрекорна арома, Espresso Veloce Titanio се одликува со неверојатна брзина исто како и моторот на Формула 1.

luksuz-fancy-dizajn-espreso (2)luksuz-fancy-dizajn-espreso (3)espresso-veloce-seri-6_600x0w