Замина ИКЕА, Русите лансираат ИДЕА

95

Поради интервенција на Руската Федерација во Украина, шведската корпорација ИКЕА објави дека ги затвора своите продавници на територијата на Русија.

Русите почнаа да ја купуваат целата стока која сè уште беше достапна во овие продавници, пишува segodnya.ua.

Наместо странска мрежа, Русите решија да создадат своја. Според тоа, дизајнерското студио од Санкт Петербург  Lukorta-Service поднесе барање до Роспатент за регистрација на трговската марка ИДЕЯ (ИДЕА).