Замок за кукли од 8,5 милиони долари

6

luksuz-fancy-dizajn-kuca-za-lutke-99Неодамна во центарот Time Warner во Њујорк беше изложен Astolat Dollhouse, замок за кукли што чини неверојатни 8,5 милиони долари, пишува Independent.

Тој е дело на Илејн Дел, уметница за креирање минијатури, а се состои од 29 соби исполнети со дури 30.000 минијатурни парчиња, како прецизно изработен мебел, уметнички слики, огледала, камини, златен накит, ретки книги, префинети теписи и предмети од сребро и злато.

Замокот има седум нивоа, вински подрум, кујна, библиотека, музичка соба и сала за бал, а за неговата изградба беа потребни 13 години.

Ова совршено дизајнерско дело е вистински сон на секое девојче, но и одличен колекционерски предмет за возрасни со длабок џеб.

luksuz-fancy-dizajn-kuca-za-lutke (10)luksuz-fancy-dizajn-kuca-za-lutke (6)luksuz-fancy-dizajn-kuca-za-lutke (4)luksuz-fancy-dizajn-kuca-za-lutke (5)luksuz-fancy-dizajn-kuca-za-lutke (16)luksuz-fancy-dizajn-kuca-za-lutke (18)luksuz-fancy-dizajn-kuca-za-lutke (15)luksuz-fancy-dizajn-kuca-za-lutke (3)luksuz-fancy-dizajn-kuca-za-lutke (12)luksuz-fancy-dizajn-kuca-za-lutke (11)