10 најубаво дизајнирани ресторани во светот

47

Познатото американско списание за архитектура и ентериери, Architectural Digest, прогласи 10 нови, најдобро дизајнирани ресторани во светот. Критериумот по кој беа избрани овие луксузни ресторани беше оригиналноста и решението на внатрешниот дизајн. Фотографиите во продолжение.

Astor Grill, Доха, Катар

item0.size.0.0.restaurant-design-01

Ma Cocotte, Париз, Франција

Philippe-Starks-Ma-Cocotte

5-Cinco, Берлин, Германија

5 cin

La Maison 1888, Да Ханг, Виетнам

la mais

Troll Wall, Ромсдел, Норвешка

AOL_Troll_Wall_Restaurant_1

Atera, Њујорк, Њујорк

Atera_Restaurant_Parts_and_Labor_Design_afflante_com_5

Brassiere Zedel, Лондон, Англија

zedel b

Volkshaus Basel, Базел, Швајцарија

basel

French Blue, Св. Eлена, Калифорнија

120914-ed38ca31a4

NoMad, Њујорк, Њујорк

nom