Адинг со донации за луѓето од поплавените места во Скопје

19

ading

Управниот одбор на Адинг донесе одлука за набавка на четири тони средства за хигиена (течен сапун, средства за дезинфекција, средства за чистење санитарии и сјај), како и набавка на 100 лопати и 100 пара заштитни ракави.

“Понатаму, во процесот на санација и обнова на оштетените домови, ќе бидат донирани соодветни потребни материјали од нашата производна програма. Вредноста на оваа донација е 250.000 денари, коишто ќе бидат еднакво распоредени на пет оштетени домови по 50.000 денари поединечно“, стои во соопштението на компанијата.

Од осми август, како што се наведува, на располагање е ставено товарно возило за превоз на хуманитарна помош донирана од граѓаните.