AEO Denim X – фармерки направени од талог од кафе

5

farmerki od  kafe

Американската компанија American Eagle лансираше нов вид на фармерки во чија ткаенина има 2,25 грама рециклиран талог од кафе.

3437_9420_478_b

Талогот од кафето има можност за неутрализирање на различни мириси, поради што не е потребно премногу често перење. AEO Denim X, исто така, штитат од зрачењето на УВ зраците.

0327_2594_151_f

Иновативните фармерки чинат околу 50 долари.

0437_9495_931_b