Аеродроми во кои патниците гледаат филм додека го чекаат својот лет

46

Голема временска дистанца меѓу два лета или пак одложување на летот за неколку часа, за патниците од целиот свет претставува вистински проблем.

Неколку аеродроми во светот најдоа интересен начин како да им го пополнат времето за чекање на патниците – преку гледање филм во кино сала. Порталот Contemporist објави листа на шест аеродроми во светот каде што патниците гледаат филмови додека го чекаат својот лет.

Changi аеродром во Сингапур

movie_theatre_900

Овој аеродром располага со две кино сали, лоцирани на терминалите 2 и 3. Влезот во кино салата е бесплатен, а истото е отворено 24 часа.

Minneapolis Saint Paul интернационален аеродром во Минесота, САД

Short Film Performance Space 11x17 Landscape_Arial.indd

Во овој аеродром е сместена мала кино сала под името See 18 film screening room, којашто е отворена 24 часа, седум дена во неделата.

Indira Gandhi меѓународен аеродром во Делхи, Индија

indira gandi

Патниците што го чекаат својот лет на овој аеродром може да добијат малку поинакво искуство, бидејќи кино салата iRido 6D cinema theatre има седишта што се движат. Додека го гледаат филмот може да уживаат и во некој од 20-те специјални ефекти, како што се меурчиња или снег.

Hong Kong меѓународен аеродром во Хонг Конг

bea_imax_ua_cine_moko_cm1_559

Ua Imax theatre е кино сала лоцирана во терминалот број 2 на овој аеродром и е отворено за посетители секој ден во период 11 до 22 часот.

Incheon аеродром во Сеул, Јужна Кореја

На овој аеродром има две кино сали, коишто работат секој ден од 9 до 23 часот и проектираат големи светски филмски хитови.

Portland интернационален аеродром во Орегон, САД

/Users/tomjoyce/Library/Application Support/Autodesk/Autodesk Sy

На овој аеродром во тек е изградбата на кино сали, коишто би требало да бидат во таканаречениот vintage стил и ќе се прикажуваат кратки филмови за Орегон.