Airbnb откри за кои 10 куќи сонувале луѓето во 2020 година

74

Популарната страница Airbnb ги откри 10-те најомилени недвижнини на нивниот Instagram во 2020 година. Иако патувањето беше ограничено во поголемиот дел од годината, тоа не ги спречи луѓето да сонуваат за  тоа која точка на земјината топка би сакале да ја посетат.

“Годината 2020 година може го ограничи патувањето на начин кој никогаш не сме можеле да замислиме, но не може да ја задуши силната потреба да патуваме низ светот – толку многу луѓе сонуваат да патуваат и чекаат да патуваат штом е безбедно“, велат од Airbnb. 

Погледнете кои места се на врвот на списокот:

Камена куќа, Јужна Франција

Airbnb/@bonitte

Валпараизо, Чиле

Airbnb/@diana.a.r.r

Солола, Гватемала

Бруклин, САД

Ethan Abitz/Airbnb

Њујорк, САД

Airbnb/Yannis Malevitis

Калифорнија, САД

Airbnb/CasaMama

Њујорк, САД

Airbnb/darby.houseupstate

Фиренца, Италија

@girlgoneabroad/Airbnb

Калифорнија, САД

Airbnb/Leanne O’Neil

Бразил

Airbnb/@franparente

Фото: Airbnb