Акциите на Нетфликс паѓаат по укинувањето на мерките против пандемијата

40

Акциите на Нетфликс паднаа за повеќе од 2 отсто на околу 332 долари, што е најниско ниво во последните 52 недели. Тоа е повеќе од 50 отсто помалку од 52-неделниот максимум на компанијата од 700,99 долари, што го достигна во средината на ноември.

Последен пат акциите беа продадени за околу 332 долари по акција беше на 20 март 2020 година, токму кога беше наметната блокада на пандемијата.

Нетфликс забележа значителни придобивки во текот на 2020 и 2021 година бидејќи потрошувачите беа заглавени дома под различни ограничувања. Сепак, како што се повлекуваат мерките, потрошувачите гравитираат кон забава надвор од дома, како што се кина, ресторани и тематски паркови. Во својот последен извештај за заработка, Нетфликс објави неверојатен број претплатници.