Акциите на Trump Media пораснаа на почетокот на првиот ден од тргувањето на берзата

10

Цената на акциите на социјалната мрежа на Доналд Трамп скокна за повеќе од 50% неколку минути откако започна јавното тргување под знакот DJT во вторникот наутро.

Акционерите на компанијата „Digital World Acquisition“ неодамна го одобрија спојувањето со компанијата на Трамп TMTG, која стои зад мрежата „Truth Social“ и со тоа овозможија новата компанија да излезе на берза под симболот „DJT“, кои се иницијали на Трамп.

Агенцијата АП тврди дека многу од инвеститорите во „Digital World Acquisition“ се претежно мали инвеститори кои се обожаватели на Трамп или се обидуваат да заработат од манијата околу Трамп.