AllTrails – откријте ги најдобрите патеки за пешачење, трекинг или велосипедизам низ светот

30

Доаѓањето на потопло време со повеќе сончеви денови ќе ги поттикне повеќето да поминуваат повеќе време во природа и на отворено, а оние кои не знаат каде да одат, па дури и оние кои веќе знаат добро воспоставени патеки, во оваа апликација ќе најдат одличен придружник кој открива огромен број на пешачки, планинарски и велосипедски патеки.

Базата има повеќе од двесте илјади патеки низ светот, а нејзината клучна предност лежи не само во тоа што нуди мапи со јасни упатства како да се оди и како да се стигне до таму, туку и во тоа што собира љубители на активности на отворено, патеките се оценуваат, слики се споделуваат, така што е лесно да се дознаат многу информации за патеката, како и за нејзиниот степен на тежина.

Дополнително, нуди специфични филтри, па може да се најдат патеки кои се погодни за одење со куче, лица со инвалидитет, според висинската разлика, должината на патеката и слично. Самата апликација, исто така, ќе служи како типична апликација за GPS навигација, има и колекција на купишта статистика додека ја поминувате патеката, а активностите исто така може да се споделуваат со други.

Основната верзија на апликацијата е бесплатна, но и со ограничени функции и реклами.
Ограничувањата се отстрануваат со купување на верзијата Pro, која, меѓу другото, нуди можност за преземање мапи офлајн, прегледување на квалитетот на воздухот, времето, нивото на полен и слично на мапите како и други работи. Цена? Околу 30 долари годишно.

Во секој случај, AllTrails е одлична апликација за откривање нови патеки, а голем број од нив се достапни и за Македонија. Затоа, сите оние кои со нетрпение го очекуваат конечното доаѓање на потопло и сончево време и сакаат да поминуваат време на отворено – оваа апликација дефинитивно треба да се тестира.