Американската морнарица успешно лансираше подводен дрон

5

podmornica

Американската воена подморница успешно лансираше подводен дрон, којшто подоцна би требало да се користи за воени операции, пишува CBS news.

Напаѓачката подморница North Dakota се врати во својата база по двомесечно пловење по Средоземното море.

“Мисијата на Средоземното море покажа дека лансирањето на беспилотни летала се одржлива опција за морнарицата“, изјави капетанот Даглас Гордон.