Анталија се соочува со најлошата туристичка сезона

14

antalija

Турскиот туристички центар Анталија, некогаш трета туристичка дестинација во светот, се соочува со најлоша туристичка сезона, главно поради руската криза, загриженоста поради безбедноста и политичките проблеми во земјата.

Во првите седум месеци од оваа година, според податоците на аеродромот во Анталија, бројот на туристи е намален скоро за половина, пишува Хуријет.

Најголем пад на посети има кај европските и руските туристи, додека благ раст има кај гостите од Украина.