Apple на 13-ти го претставува новиот iPhone12

146

Apple на 13-ти овој месец ќе го претстави новиот iPhone 12. Поради ситуацијата со пандемијата, новите модели ќе бидат виртуелно претставени, а во поканата до медиумите, Apple користи интересен тизер – Hi, speed, којшто асоцира дека станува збор за модели на телефони што ќе поддржат 5G мрежа.

Она што нема да им се допадне на новите корисници на iPhone е тоа што во пакувањето нема да има полнач и слушалки.

Што се однесува до цените, тие би требало да се движат од 699 долари за iPhone 12 mini, iPhone 12 би чинел 799 долари, додека моделите Pro би се продава за 999 и 1.0999 долари.

Фото: Pexels