Ауди го купува Алфа Ромео?

20

alfa-romeoИзвршниот директор на Фиат Серџо Маркионе не сака да го продаде брендот Алфа Ромео на Фолсваген, но можеби италијанската компанија и покрај се, преку Ауди ќе се спои со Германците. Ауди, кој е во сопственост на Фолксваген, освен за Алфа Ромео е заинтересиран и за фабриката на Фиат во Pomigliano d’Arco и производството на автоделови Magneti Marelli.

Засега нема никакви официјални потврди ниту од Фиат, ниту од Ауди.

Ауди веќе поседува три италијански компании – Lamborghini, Ducati и Italdesign-Giugiaro.