Авиокомпании се подготвуваат да ги вратат вработените од принуден одмор

27

American Airlines и United Airlines соопштија дека се подготвуваат да повикаат десетици илјади луѓе кои се на принуден одмор, додека чекаат одобрување од законодавците за поддршка од 15 милијарди долари во рамки на поширокиот пакет помош.

Борејќи се со силниот пад на побарувачката за патувања поради пандемијата, American Airlines и United Airlines испратија над 32.000 работници на принуден одмор во октомври, по изминувањето на шестмесечниот период за кој добија 25 милијарди долари за покривање на полугодишната заработка на авиокомпаниите.

Фото: Pixabay