Азиски пазари: Силен раст на индексот по отворањето на Пекинг и Шангај

7

Азиските индекси утрово пораснаа, додека инвеститорите очекуваат големи економски податоци да бидат објавени подоцна во текот на неделата.

Јапонскиот Азиско-пацифички индекс MSCI се тргуваше за 1,65 отсто повисоко.

Чувството на регионалните инвеститори во понеделникот веројатно беше поттикнато од олеснувањето на мерките против Ковид во текот на викендот во кинескиот главен град Пекинг и Шангај.

Неколку големи објави на податоци се очекуваат подоцна оваа недела.

Фото: Facebook