Банкроти кои ја одбележаа 2020 година

27

Трговци, авиокомпании, ресторани… производители на нафта, сопственици на трговски центри и сопственици на теретани… Ова се само некои од стотиците компании кои прогласија банкрот во 2020 година и делумно го обвинија Ковид-19 за нивното згаснување.

Многумина беа во длабоки финансиски проблеми дури и пред да започне затворањето на земјите, некои едноставно се обидоа да се ослободат од огромните натрупани обврски, а некои истакнуваат дека само короната придонесе за нивните финансиски проблеми.

Повеќето ќе се обидат да се реорганизираат, сепак, многу од нив ќе останат засекогаш затворени. Постојат такви компании низ целиот свет и во Европа и на Балканот, но во Америка, се чини најмногу. Bloomberg состави список на банкроти што се однесуваат на американскиот пазар:

Park Avenue Leather Goods
Galiciapoke
Occasion Brands
New York & Co.
Two Keys Tavern
American Addiction Centers
Bounce For Fun
Sugarloaf Craft Festivals
Northern Bear
Specialty’s Cafe & Bakery
Gold’s Gym International
The Roman Catholic Church for the Archdiocese of New Orleans
Klausner Lumber
United Cannabis
Alpha Entertainment (XFL)
Ravn Air

Фото: Pixabay