Berkshire продолжува да го намалува својот удел во кинеската BYD

25

Уделот на Беркшир Хатавеј во BYD падна под 100 милиони акции, што е пад од повеќе од 56% од 225 милиони акции што првпат ги купи во 2008 година за 230 милиони долари.
Во својот најнов сет на поднесоци, во Хонг Конг, Беркшир објави дека поседува 98,6 милиони акции заклучно со 19 јуни. Моментално имаат пазарна вредност од речиси 3,2 милијарди долари.

Иако не е јасно кога започна продажбата, првата објава беше во август минатата година. Сè уште нема детално објаснување што ја поттикнува продажбата.